La mâna cui rămânem?

Imagine Publicat pe Actualizat pe


14390842_1131842950198471_8150203599788179056_n

Sunt o persoană puternic ancorată în realitatea zilelor pe care le trăim. Știu că dacă nu ești “cineva”, un VIP de exemplu, chiar dacă  ai muncit continuu și rămâi perseverent, n-ai să reușești  să te faci auzit sau văzut decât daca ai un noroc chior.

VIP –urile, despre cele „fabricate” de televiziunile noastre vorbesc, dar nu generalizez,  n-au nevoie să muncească prea mult, să depună efort pentru a se face auzite, mai bine zis văzute. Că n-are nimeni ce s-audă de la ele…

Uneori, nici măcar ce să vadă n-au. Asta e. Cea mai mare parte a lor, chiar n-au nimic de spus. Nu pentru că n-ar vrea. Pentru că nu pot. De unde nu e, nici Dumnzeu nu cere, știm asta toți. Dar e suficient să posteze o fotografie cât mai … “sumară” sau să scrie/scoata o aberație și au mii de like-uri, toata lumea îi cunoaște, îi iubește, și mai toți ar vrea să fie ca ele. Ca ele VIP-urile, zic.

Ce e mai rău, este că cei mici au acces aproape nelimitat la mai toate aparițiile lor pe sticlă și te trezesti că spun: când voi fi mare, vreau sa fiu ca X. Mi s-a întamplat cu fetița unor prieteni. N-o scoți din asta. Vrea sa fie ca X. Fereasca Sfântul, m-am gandit. Mama ei râde și-mi spune: o să treacă de faza asta. Eu mă întreb însa, ce fază va urma.

Sau, dacă nu este un VIP, poate are pile. Și ajunge „cineva”. Un șef pe undeva, ca să poată teroriza o armată de oameni competenți cu prostia lui. Știu și cred că știm cu toții asemenea specimene.

Scara valorilor umane s-a răsturnat. Sunt atât de mulți oameni care au ce să spună, dar nu îi aude nimeni. Pe cine interesează munca unui cercetator, a unui scriitor, a unui inventator, a olimpicilor nostri, a unora care luptă pentru o viață mai buna a unor amărâti de copii, a bătrânilor, a celor bolnavi, a  celor cu un handicap? Și exemple ar mai fi…

Pe foarte puțini.

Peocuparile sunt de o cu totul altă natură.

Cluburile? DAAA!  Cafenele, terase, manele, uhuhuuu, DAAA! Filmele on line, da! Paginile fără substanță de pe net, da! Jocurile, DAAA! Vacanțe cat mai lungi, DAAA! Haine de firmă? DAAA! Fițe? Cât cuprinde!

Cărtile? Nuuuuuu… Cui naibii folosesc? Și la ce? Asta ar raspunde cel putin 85% dintre tineri dacă i-am întreba. Chiar și purtători” de diplome de licență. Prea mulți de altfel…

Dar mai toți vor un loc de munca “decent”. Să te duci – când ai chef, să stai – cât ai chef, să faci – ce ai chef și daca ai chef. (Și atunci cum să meargă treaba?)

cititi continuarea aici

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s